Pruimen frangipane taart

  • 1 pak kant en klaar bladerdeeg
  • 1 kilo (stevige) pruimen
  • 50 gr gesmolten boter
  • 50 gr suiker
  • 50 gr gemalen almandelen
  • 1 ei
  • 1 eetlepel bloem
  • scheutje amaretto

Rol de lap bladerdeeg uit in een ondiepe taartvorm en prik gaatjes in de bodem. Bak de bodem blind voor op 180°C voor zo’n 5-10 min. Mix ondertussen de gesmolten boter, ei, suiker, bloem, gemalen amandel, amaretto en giet uit over de voorgebakken bodem. Halveer de pruimen en maak 2 kleine inkepingen in de achterkant, zodat het velletje in stukjes gaat, dat eet gemakkelijker. Rangschik de pruimen met het vel naar boven op de mix. Bak de taart 20-30 minuten op 180°C. Smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.